updaTe,,,,

update~
speechles+terharu=u make me silent !

paUse jekk klu xnk dgr

Sunday, October 23

what a surpirse ??

ouh no ! what ? pls say da word again ??! U LOVE ME ?
fuhh ~ speechlesss i ! i dun expect anythg from u punn,,

sgt tharu+speechless bile u sanggup dtg mlm2 sebab nak teman i ? hanya krn i mengadu kat u sal smthng stupid u sanggup come over to me ?,,, ouh goshh,, !

night after, u confess all of ur "isi hati" to me ,, againnn u make me silent ! speechless ! ouhh terharu sgt !
sangat2 menyentuh hati i dear,, dari xde ape2 feel dekat u,,trus ade feel,,i try my best dearyyy to LOVE U LIKE A LOVE SONG,,eyh no,,LOVE LIKE U LOVE ME wif all of ur heart,,


hope sgt...u bsabar dgn kerenah i , yg 1001 mcm ney darlinggg..i noe u such a patient guy,,
here i promise u,,promise love u till the end..dearryyy,,promise to make u smile till the end,,promise u to be a gud gurl for u...eva n eva darlinggg,, promise u promise u promise u promise u promise u now n forever i'll be gurL...

eyh btw i xsangka sgt u da lame pendam rase dekat i,,tp lame ke?adlh kan sebulan lebeyy yg lepas kan?hehehehe..16 sept ye darling?
*ahahahaha mmg xde perasaan i ney kan?keras hati gile,,smpi xperasaan lgsung u fallin luv wif mee*
hmmm..lucky u darlinggg,, eyhh lucky me too having u!! u xtlmbt ponnn nk luahkan all of heart feelin' u tuu..klu naseb xbaikk mmg ksian jgk kat u darlinggg~hehehee


sebulan jugakk la kan u sakit hati dgr i nk ngorat laki tu laki ney..hmmm darlingg ,,really doesn't mean it laaa,,juz joking2 je...oke after tis u da xyah risau da,,coz I'M YOURS dear !

thanx dear darlinggg u open up my heart after 3 years...ahhh forget the past..coz i have u dearrr darlinggg~ YEBIUUUU so muchhh !

btw thnx LOVE,,million + billion thanx "BECAUSE U LOVE ME"



Wednesday, October 12

summary !

huh ! puas da tgk foto2 back to nature?byk sgt nk di haplod, so tu diantara yg i mampu nk haplod lahhh~

BACK TO NATURE 3DAY 2 NITE+RM250 = BEST+SERONOK+BERBALOI+NAK LAGI !

seyess sgt2 worth it taw !

day 1
canopy walk--->sambil tuh model up skills modelling ! muahahaha
bukit teresek --> betol2 menguji level nyawa dan oxygen ! pendek kata stamina laa !

wpun cuaca yg xbest,hujan time mlm smpai banjir khemah i, i tetap puas hati,, ney la 1st moment camping sambil bhujan,,byk kali camping b4 tis xpenah camping dlm hujan ! hmmmm besttt ! wpon admin da suggest all the gurls tdo kat dorm sebrang nuhh,,haih xpelaa xberani i nak seberang sungai mlm2 haarii dengan gelap nye,,dengan air laju nye,,i lagi rela berbasahan dlm khemah,,sgt2 besttt moment tuu,,mn nk dpt,,so i, ayong n minn bersih2 kan khemah we oLz n cari port yg best n trus tdo ! masing2 tdo dlm kepompong(sleepiing bed) masing2! fuhh syiokss! bgn pagi rambut jekk yg basahh ! ahahahah !

day 2
rapid shooting ---> war begin !!!
bperang dengan bot2 sampan sekaliann! sgt best taw! mmg xpyh ty la bsh ke x?mmg mandi trus laaa !
then we oLz ke pkampungan org asli,,tgk kehidupan dorg neyy mmg sgt bosan ! xde ape langsung kat sane ! mcm mane lahh dorg ley hidup,, sdg kan kite yg penuh dgn entertainmnet sane sini ponnn da buhsannn heyy! apetah lagi kaum asli neyy!salute sgt pndai speaking tuh ! caya lahh,,n info best dpt tahu org asli ney adlh seorg yg SETIA,,so sape2 klu nak cari LELAKI SETIA sile lahh cari lelaki asli yeee~hehehehe

day 3
relax2,,n santai2 to lata berkoh ! tgk ikan kelah ! nice place!
mmg sgt nature la sme !

summary xleh panjang2! kate pon dah SUMMARY heee~
oke penat nak tdo ! bye !

Monday, October 10

LAST PART 3 !

restoran terapong ! pening oooo ms mkn !
going back to KL ! homey !
all the gurLs !

Saturday, October 8

3H 2M back to nature @ tmn negara pahang-PART 2

ouhh!mintak nyawa! mintakk oxygen ! pfftt !
sila patuhi arahan ! kalau taknak jatuh !hekhek
      
snap2 n click2 b4 bperang !


pirate of kuala tahan =p

war !!!



tereL dia ! dpt hidup kan api ! susahh tuuu!
3 serangkai tok batin from different puak ! from left puak jakun , batek , puak yg lom dpt dikenalpasti identiti ! ahahahah
us !

Thursday, October 6

3H 2M back to nature @ tmn negara pahang-PART 1

otw to canopy walk --> bukit teresek

the gurls~
click2 snap2 while otw to canopy walk

haaaa,,suda smpii,,hoho mnunggu giliran sambil melepaskan nafsu org bpuasa muahahah ~!


    
u , me , us ! waitin'2 lahh~haiyaaa ramai pulokkk     


whoa!bestt! xcited! nak lari jek rase !    

finally us @ bukit teresek !

Friday, September 30

back to the nature episode 1




konsep percutian : Perkhemahan Santai 

tempoh : 3 hari 2 malam (sabtu-isnin)

tarikh : 1/10/2011 hingga 3/10/2011


syarat peserta : - warganegara Malaysia- 18thn ke atas , 


lelaki dan wanita

masa Bertolak : Jumaat jam 11mlm(30 sept)

jelas lagi nyata bersuluh terang aku dalam bas ! ye ! aku 


dalam bas !

kemana arah tuju bas ney ? xnampak ke kat banner tu ? 

TAMAN NEGARA ? 

so bas aku skang menuju ke TAMAN NEGARA , PAHANG 

laaaa..

mood berkobar2 excited ! mcm nak melompat2 ! mcm ank 

gajah !

tapi ka penah tengok tak anak gajah lompat ?

silap besar laaa kalau kalau penah tgk !

silap besar sangat ! sbb tu petanda tak baik tuk ko !

okeyy laaa will apdet later bout tis CAMPING !



****konfem2 aku tgh melayannn mimpi ats kerusi bass yg 


empukkk masa entry ney di post kan ! mungkin jugak aku 

tgh lena atas bahu seseorang ? owh em jayyy!****

Wednesday, September 28

hanya kerana cermin mata PINK saja !





iye itu yg membuat kan mereka disekeliling kita cakap kita kembar ! seiras !
kakak dan adik ! adik dan kakak !

sedangkan baju kita tak sama
rambut kita tidak sama panjang
ketinggian kita tidak sama inchi
kasut kita juga tidak serupa
segala yg kita miliki tidak sama dan tidak serupa

HANYA CERMIN MATA PINK itu saje yg hampir2 sama bentuk dan rekaan !


diantara kita juga kita tiada kaitan pertalian darah 
tetapi sebalik nya kita berdua
hanya hamba yg hina lagi lemah dimuka bumi ALLAH s w t ini

memang kita dilahirkan di bulan yg sama 

tapi pada tahun yg berbeza

tarikh yg berlainan

hari yg berbeda

dan berbeda masa



**credit to kakak yanti aka my bff yg telah merakamkan foto diatas**
**terima kasih tak terhingga juga kepada HOTEL PUTRA kerana menghidangkan pelbagai sajian yg AGAK menyelerakan**
**jutaan terima kasih yg tidak terhingga kepada RAMADHAN yg menemukan kami utk berkenalan pd bulan yg barakah itu**

**kempen memakai CERMIN MATA PINK!!semata mata**

Monday, September 26

perubahan

sedang berusahan utk mencuba sesuatu yg mungkin agak berisiko tinggi ?
 risiko sederhana ? risiko rendah ? atau pun mungkin tiada risiko ?

apakah ?

kalau aku tidak mencuba
masakan aku tahu apakah yg terjadi akhirnya

walaupun ianya agak berisiko
aku tetap ingin mencuba
kerana ini adalah salah satu pengalaman hidup

pahit atau manis nanti 

ianya terlatak di tangan aku sendiri
yang penting yakin dan usaha tuk mencuba serta melaksana kan nya
tunggu dan lihat je nanti bile hasil yg aku dpt nanti

di sini aku berjanji kepada kalian
walaupun akan aku menghadapi kegagalan 
aku tetap akan cerita kan segala-gala nye
ye ini janji aku kepada kalian


semoga ALLAH sentiasa memberkati setiap apa yang aku ingin lakukan
semoga keyakinan ketekalan dan kesabaran sentiasa ada dlm diri ini
aku terima segala ketentuan-MU ya ALLAH

aminnn..

Saturday, September 24

ABCD boom boom POW !

haih,, sayang macam mane pun tolong la berfikir dengan otak yg waras
jgn terlalu sayang sehingga membebankan dan menyusahkan diri sendiri
ingat tu, dia belum sah jadi teman hidup kita
ingat juga kasih sayang dan cinta kite kpd dia tidak kekal abadi dan tidak agung
cinta yg kekal abadi dan paling agung hanya kepada ALLAH swt.

senang cite tepuk dada tanya iman !
hantuk kepala kat diniding 10x kasi centre sket kewarasan tuh !



disebabkan sayang dan cinta dan kesian kenapa mesti kau menghambakan diri ?
ikut segala kemahuan dia ?
maruah, harta benda abes kau gadai utk dia ?
betul ke dia sayang kau ?
kalau betul dia sayang kau dia xkan sekali kali menyusah kan hidup kau , kau kena ingat kau dengan dia xde hubungan yg sah ! jadi sile lah beragak sikit , ney tak,,dia dah pow kau, ko plak?
pow org lain . heyy ape neyyy ko jgn malu kan aku boley ?
yg sejenis dan sekaum dgn kau ? tolong lah,,wahai manusia.. kau ada otak ada akal, pikir2 lah dgn waras. aku tak suruh kau pergi dari hidup dia, tapi kalau kau nak pergi jugak itu kau punya haL , aku pon tak tawu lah nak ckp cmner lagi ?
perlu tak aku ckp dgn gune ayat yg super duper hyperboLa ?
agak2 terbukak tak otak ko yg sempit tuh ?
ke still same je,,dan buang masa aku je ? haih ! aku jugak terkena tempias perihal dari kebodohan kau !



si A pow B ,

si B pow C ,

D tak nak C kena pow !



oke fine aku muak dgn semua drama kau setakat ney ! harus kah aku cakap direct dengan kau mcm tu ? aku muak sebab kebodohan yg kau tunjuk kan ! kau ade hak untuk ckp TIDAK !



aku chow dulu ! sblm semakin dan membuak buak keMUAKkan aku terhadap engkau !
sekian !

Monday, September 19

Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah takkan bagi. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa.






Paling dekat hamba dengan tuhannya adalah ketika sujud, maka banyakkan doa ketika sujud." (Riwayat Muslim)

ya allah..

Satukanlah hatinya dengan hatiku, semoga Engkau titipkan kebahagiaan


ya rabbana..

satukanlah hatinya dengan hatiku , putikkan lah dan semaikanlah rasa cinta dan kasih sayang itu dihati kami


ya tuhanku

hanya kepada mu aku menitipkan doa memohon segala yg terbuku dihati ini,
 kerana engkau lagi maha mengetahui keatas segala-galanya

Sunday, September 18

terjatuh didalam hati sidia

pertama dan kedua datang kpd ku,dan spt biasa aku terima saje setiap ape yg dtg xreti utk mencari dan memendam rasa kpd siapa2
tapi...yg ketiga ini aku dgn sendiri nya telah tertarik dan sedang memendam rasa terhadap sidia
setiap kali kau ada,
hati ini gembira xterkata hingga terdetik satu perasaan..
adakah aku sedang memendam rasa terhadap dia?
aku keliru!
dan kini aku hanya mampu mengadu dan memohon kepada YG MAHA ESA lagi MAHA PENGASIHANI
semoga apa yg aku rasa kan ini menjadi sesuatu yg benar dan pasti suatu hari nanti...

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM YANG MAHA PENGASIH,,


kira nya benar apa yg aku rasa kan ini, 
KAU berilah peluang dan ruang kasih sayang dan rasa cinta itu wujud diantara aku dan dia,
aku akui mmg benar aku telah tertarik dengan sikap kepreibadian yg dimilikinya,
akan tetapi adakah terlalu awal utk aku tertarik dgn segala yg dimilikinya itu?

YA ALLAH YA RAHIM,


sesungguhnya engkau maha pengasih, 
hanya kepada mu aku menitipkan rasa kasih sayang dan cinta ku kepada nya, 
bukakan lah ruang dihati sidia utk menyayangi serta mencintai aku seadanya,
sesungguhnya ENGKAU juga maha mmengetahui dan maha mendengar YA ALLAH,
kabulkan lah permintaan hati ini yg ingin menyayangi serta mencintai dan disayangi serta dicintai diantara aku dan sidia.
kuatkanlah juga kasih sayang dan perasaan cinta diantara kami seperti mana kami mencintai dan menyayangi MU YA ALLAH, 
hanya kepada mu aku memohon dan hanya kepada mu tempat aku mengadu ,,

Wednesday, September 14


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih, apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kitalebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hariesok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh
pengharapan HANYA kepadaNYA..


ya ALLAH,,jika aku jatuh cinta,
cintakan lah aku pada seseorang yg melabuhkan cinta nya padaMu
agar bertambah kekuatanku utk menyintaiMU

ya MUHAIMIN, jika aku jatuh hati,
izinkan lah aku menyentuh hati seseorang yg hatinye tertaut padaMU
agar tidak terjatuh aku ke dalam jurang cinta nafsu

ya RABBANA, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling daripada hatiMU

Friday, September 9

cinta pada rama-rama




bila berbicara tentang cinta, pelbagai persoalan yg timbul,,adakah cinta itu layaknya seperti seekor rama-rama..?

semakin kita mengejarnya semakin jauh ia terbang meninggalkan kita..


dengan tanpa rela dihati kita terpaksa biarkan rama-rama itu terbang ke mana saja ia suka..
siapa tahu bila ia lelah & tidak sedar akan kewujudanmu ia bakal mengibaskan sayapnya ke arahmu..
menumpang teduh dari panas, hujan, badai,duniawi dlm keadaan yg kau tidak sangka..
atau mungkin saja rama-rama yang kau kejar itu bukan rama-rama yang Allah peruntukkan buatmu...


akan tetapi apabila kite berbuat sedemikian ade saje manusia2 disekeliling kita ada saja menyalahkan kita :-


 " awk takder usaha utk mendapatkannya, jadi ia akan terbang melepasi kita..."


lantas aku membalas


 "  bukan saya tiada usaha utk usaha..akan tetapi sudah terlalu byk usaha n pengorbanan..dan semua itu tidak pernah sama sekali dihargai.."




lantas dengan itu akan aku biarkan saja rama rama itu melepasi aku di kala ini..






ada juga yang terus menyokong dan memberi semangat kepada kita :-


"barang yg baik semestinya mahal harganya, apakah sabar tidak bererti utk sesuatu kepastian yg abadi"


lantas aku mebalas 


  " lame sgt dh hati ini bersabar..akan tetapi mengapakah yg datang itu semua nya negatif?..kenapa agaknya ya?apakah aku silap?.."


"awk masih setia pada yg tak menghargai tu lagi?..tapiii..kenapa awak masih setia pada yang tak pernah menghargai itu?,,tidak mengapa awak,,,biarkan rama-rama itu pergi,,, bila ianya sudah lelah rama-rama tu,pasti dia akan kembali semula kepada awak.."






adakah ketika rama-rama itu kembali kepada ku aku masih lagi sedia menerima ianya kembali?adakah aku akan tunggu hingga rama-rama itu kembali kepangkuanku?


sesungguhnya aku pasrah,,ya ! aku pasrah dengan segala ketentuan ilahi,apa yg terjadi pasti ada hikmah disebalik nya..





Wednesday, July 13

JULY ITU SGT BERMAKNA

aku xnk tahu dan xnk pedulikkk lagi berapa lama aku menjengok dan xmenulis disini
mcm mn aku sesali sekali ponnn sesungguh nye masa tuh bkn sng2 jek ley distop n rewind balikkk mcm MP3 player
ape pon tetap merasakan sedikit sesalan krn mbiarkan masa tu berlalu dgn cpt dan mensia2 kan masa yg ade tukk berkongsi segala suke duka disini utk menjadi rujukan dihari tua
oh rujukan ke?


sumpah sgt byk dan terlalu byk utk meng"update" cerita tentang diri sendiri
bade yg sgt thriller,sgt kelakar,sgt mncuit hati,dan sgt mendukacita kan

tp ape yg penting bagi aku sekarang adalah bulan ini!
yaaa bulan ini
kerana bulan ini adalah bulan JULY
yg sgt bermakana
ade kisah duka sedih pilu dan gembira dlm JULY neyy yg akan di ingati smpai bile2



pertama 11 JULY aku dpt offer job! company xpon besarr mn,,tp yg pnting gaji yg ditawarkan adlh lebih lumayan dan tanpa ragu aku telah menerima twrn tersebut tnpa ragu2



kedua 17 JULY hari jadi aku..iye hari jadi aku! dan buat pertama kalinye aku mungkin xdpt nk bgembira kerana perlu mnghadiri KELAS..yeee kelasss~xlahh kelas sgt tp more to kursus jugakk lahh


ketiga 9 JULY bbrp tahunnn lps..hari paling xbest,,sbb org yg aku syg pergi tgl kn aku wat selama2nye..ape2 ponn aku xkan pernah kan lupe kan dia,,smoga allah sentiasa mencucuri rhmat keatas rohnye,,dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman dan tenang disana,,,dan aku xkan lupe kan setiap kali  18 JULY adlh hari jadi dia...


keempat JULY jugakk sgt bermakna kerana kawan2 rapat aku juga  menyambut hari jadi pada bulan yg sama..2JULY,11JULY,18JULY,26JULY,27JULY,dan 30JULy..insyaallah akn set up satu date tuk celeb same2~hope planning ney menjadiii aminnn~xlupe jgkkk ABG SULONG akuu menyambut hari kelahiran pd 18JULY..


lihattt sgt bermakna kannn JULY neyyy tukkk aku?


owh tuk kelima keenam ketujuh dan seterusnyeee akan diceritakan nantii

sebab terlalu bykk tuk dceritakan berlumba2 tuk keluarr dari kotak fikirann aku dan terlalu byk tuk difikirkan tentang masa depan saat ini

tentang kerjaya, tentang jodoh, tentang segala2 nye
dlm hidup aku ini

ape yg penting skrg aku perlu mnjadi seorg yg kuat dan tabah dlm menghadapi ape sgl kemungkinann akn dtgg 
iyeee dan jgn terlalu cpt mengalah dan melatah


semoga berjaya! chaiiyokkk ayuu!!all the best



Tuesday, May 17

kadang2 lalu,,tp xfolow2 pon agi..~!

pfftt~huHhh~! sama ade aku sedar ke x atau buat2 xtahu.. yg sme blogger2 sebok duk ngn blogger of the year tuh..


alaaahh yg digi wow tu..tu lah jadah nye..nk tahu details lagi sile ty abg gugEL kesayangan sure nye tanpa segan silu sombong laju jek meberi pertolongan..
sentiasa dan akan berkhidmat utk korang selama diperlukan..



ak ney bkn nk mek port sgt sal2 sme tuh..nk update blog pon ekot suke je..yg aku tawu ak suke tgk fashion2 yg trendy jek~xpon tgk2 hbeg~tgk kasut trendy dan sewaktu dgn nye lah yg sme pompuan pon suke~eyhh bkn pompuan jek kot..silap xsilap haribulan jugak ah boboy pon suke kan? kan boboy??--yang merujuk kpd kaum lelaki!






okey bebalik ceGHita psL blogger2 ney..huh rmi duk sebok2 blog sane blog sni sal BEN ASHAARI..
actLy aku da lm da tawu..dan amek tawu sket2..yer la terkadang terlalu..terbaca..selalu xlalu slalu lah xbaca ah..huehuehue..








santai jek setiap bait2 tulisan dia..ape dia nk ceGHIta dia cegHita..info2 yg best jgk dishare..ape dia nk bmadah dia bmadah..xkesah la asal entry update jek slalu..xckp dgn tuh mcm2 contest aku tgk di wat..congrates bro pndai ea ko amek hati segala penghuni blogger sekalian..aku jek bkn pengikut tegar blog BELIAU





nanti2 lah klu ade kelapangan didada dan benak fikiran aku ney aku jadilah pengikut tegar ko ye bro!


huh pdhal lalu jek kjp n klik tab folower tuh da r kn..hmmmm tp kn sapelah haku ney dlm 14k++ tuh..xde herannye ke aku...lalalalala..sesuke ati mak nenek ko jek judge org gtu kn?tawu di mummy aku ney pokk ak sebijik!


konon2 aku ney nye alasan jarang update entry kn--->


almaklumlah aku nggak punye PA..dan sebagai MISS AUDITOR kat audit firm yg kekurangan staff dan mpunyai bos yg sgt kedekut maka itu segala beban dan timbunan kerja terpksa kami staf yg 4 5 kerat ney setelkn..sgt2 multitasking btol bkerja diopis aku..



okey lah skang aku rase cm da btul2 tbukak hati n amek keputusan nk g pandu laju dan singgahh sebentar kot kat  blog  BEN ASHAARI neyyhh




ne tawu klu tibe2 aku terbukak lagi hati nk terklik tab folower tuh..ke..tu pon klu aku tibe2 xngntuk lah ye..xdpt klik hari ney esok luse ade lagi kn BRO?  
chow sin chi~!!



p/s: semakin fofular ko bro dpt duk dlm entry aku kali ney..klu gini next year nye ABP ko ley ah ganti tahta si sam tuh..~ (^_^)v

Monday, May 16

assalamualaikumm

hye salamm

morning 



buat pertama kali2 nye entry utk MAY 2011 ney..after last ntry 6th April yg lalu

SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA2 GURU2 DiMALAYSIA..terutamanya kpd guru2 yg pernah mndidik diri ini..JUTAAN TERIMA KASIH CIKGU




walaubagaimanapun entry ini adlh bkn semata2 utk mngucapkan atau mendedikasi SELAMAT HARI GURU tersebut..




setelah sekian lm nye..
after berminggu2 blog ini dibiarkn tnpa sebarang khabar berita..

in other words tnpa sebrg update..wlu pon tiada sape yg heran dan mnantikan ape2 dari blog ak ney..xmengapa..ak tahu ak tiada ape2 yg menarik tuk dkongsikn bersama2 kamu2...sekalian..



wlu pon begitu blog aku kini .. 191 org pengikut telah meng 'KLIK' kan tab follwer tersebut..

mungkiin juge ade yg btul2 ikhlas tuk berbuat demikian..namun ak juge sedar.. ade juge segelintir mereka yg mharapkn tuk ak "FOLLOW them BACK"...
ape2 pon million thanx to kpd kamu2 yg berbuat demikian
sgt2 ak mhargai nya..






ape yg hendak disampaikn tuk entry kali ini? ak jga xdpt tuk meng"clarify"kn apakah ianya? tp dsini ak memula memikirkn mengapa aku ade disini?utk ape aku ade blog?wujud dlm dunia blog ney?sdg kn aku...kini SGT BZ tuk update blog...yg ade ney..utk ape juge ak tidak pernah ade jwpn tuk itu..


tp bile org duk sibuk2 buat blog..si polan A ade..si polan B pon ade..dan sipolan C pon mengajak aku men "JOIN" kn diri dgn dunia blog..sekaligus menjadi seorg bloggers..



tp..tuk ape?pon aku xpnh tawu~utk suke2 kot?atau sekadar mengikut trends zaman skrg?atau utk mngisi ms lapang ku dl?


tp kini hdup aku pnuh dgn ke"BZ"-an kerja2 yg xpernah habes..so mcm mn plak blog ini?dibiarkn begitu shj?


soalan demi persoalan yg sering TER-lahir dibenak fikiran aku..~xpernah ponn skali setiap persoalan ini TER-jawab dgn jwpn2 yg sepatutunye..



oh apakah ini?adkh aku terlalu kreatif dan kritis?hingga TER-lahirnye persoalan2 yg tiada jwpn?


oh tidak~!!ya!! mungkin juga tidakk..tidak SE-kreatif serta SE-kritis spt yg dsangka-KAN


krn setiap psoalan2 yg TER-lahir dibenak fikiran ini..
seringkali tidak pernah ada jwpn yg kreatif dan kritis...
jika ianya ade hanye la tuk bbrp persoalan shj..




apakah yg terjadi dikala ini pd diri aku?
adakah sedang mengalami perubahan hormon yg mendadak?adakah ini perubahan yg dialami oleh mereka2 yg sedang meningkat dewasa?atau dlm erti kata lain MATANG?

adkh begini rupe nye?adakah ini gaya nye?adakah begini saiz dan bentuk nye?

lihat..~sering shj pelbagai persoalan itu TER-lahir dgn setiap kejadian2 tersebut..



sebelum lebih banyak lagi persoalan2 yg kreatif dan kritis serta tidak munasabah ini lebih parah dan kritikaL lagi..


lebih baik aku noktah kn segala nye disini dahulu...



::wasaLamm::
~sekian~







Wednesday, April 6

wAHaii manusia bergeLAR LELakii !!

kerana sesungguhnye aku sgt 1000x benci dgn lelaki seperti ini :






1) MENINGGIKAN SUARE PD PEREMPUAN TANPA SEBAB
   

- ape ko hengat aku ney kuli batak ko ke?sesuke hati jek nak tinggi kan suara ko ? hebat sgt lah ko tuh   smpai nk tinggi2 suara ? nk bagi org keliling dgr suara ko yg macho tuh ? kot ye pon klu aku yg bersalah xperlu ko tinggi2 kan suare ko tuh~ckp jek elok2 ! bkn ssh pon ak nk phm ~ so ko jgn ingt ko lelaki ko sgt gah bile tinggi kan suare oke ! kite same2 manusia oke ~ ade hati dan perasaan~ so klu aku reti respect ko ~jd ko pon perlu n compulsry respect aku ! ! ko tau x ? klu ko berperangai cmney ,, secara xlangsung ko da memalukan diri ko sendirii,,,~ sebab ko menyamakan diri ko dgn makhluk tuhan yang xde akal fikiran yg sempurna so in simple words ko mengalami kecacatan otak !! wahai lelaki take note oke !!




2) SUKE MENGUNGKIT DGN SETIAP KALI PEMBERIAN YG DIBERI


-oke klu ko nk mengungkit setiap kali pemberian yg ko bg kt aku,, so bter ko xpyh bg,,xde mknenye ..wtpe ko bg aku itu ini klu setakat nk mngungkit??ak pon xhadap lah dgn duit2 / hadiah / barang / dll pemberian  dari kau !! sbb ape aku ckp cm tu ??coz cth nye ko bg aku duit blnja tiap2 bulan then ko ungkit2 so aku xrase selesa gune duit ko tuh !!rase mcm duit haram !! ko tawu x ?? HARAM !! dan TAK BERKAT langsung !! mn x nye dah ko asek ngunkit jek !! bkn aku mintak pon duit ko or others thing tuh~ tp ko yg beriya nk bg~konon nye t/jawab ,,, huh~ klu stkt ko nk fulfil ko nye responsibe tuh tp xikhlas xpyh la bro ~ ko boley blah ~ak xhadap dan xhingin ponn segaa pemberian ko tuh !! terima kasih je laaa...~




3) SUKE MENUDUH TANPA SIASAT TERLEBIH DAHULU


- ko klu nk tuduh2 org tuh sile lah cari bukti or statement yg yg berasas sket bro ~ ney x asek nk mnuduh jek tnpa alasan yg munasabah .. lu ade otak ke xde otak ??owhh lupe lak gua~ lu mmg ade otak..mebi otak lu ade kecacatan kot,,so dats y la lu xley pk dgn waras~ or barangkali engkau sememangnye lu ADA OTAK akan tetapi TIADA AKAL FIKIRAN tuk berfikir ! dah laaa men tuduh jek sembarangan! pastu nk suh lak aku ngaku bute2 !! eyh knp plak aku nk ngaku klu bukan kesalahan aku ?knp perlu aku pikul kesalahan yg aku xbuat ??ahhh mls aku nk layan org gile mcm ko! so GOODBYE wif a big smiling dr aku ~ daaaa



4) SUKE MELUKAI DAN MEMBUAT PEREMPUAN MENANGIS 


-yg ney aku mls nk ckp ah !! ko mmg xde keje len~sket2 nk melukai hati pompuan jek!! ko ney mmg xsedar diuntung!! xreti nk hargai org yg syg kt ko..~yg ko tawu nk sakit kn hati pompuan jek~then wat dia menanges ! ah dah laaa!! aku xske laki cmney !! sgt benci okeyhh!! klu ko xnk aku lagi ckp jek ah~xpyh nk skait2 kn hati aku supaya aku blahh dr hidup ko~bkn ssh pon~ juz ckp jek ko xske aku~mmg la perit bagi aku nk trm~tp aku akn cube dengan pertolongan YG MAHA ESA~ ALLAH itu adil~setiap ape yg jadi ade hikmah nye~cpt o lmbt jek hikmah tuh br kite nmpk~YA ALLAH YA TUHAN KU..KAU JAUHILAH AKU DARI LELAKI SEPERTI INI.. AMINN....,



5) TIDAK PERNAH MENGAKUI KESALAHAN YG DIBUAT


-ko ney dah la selalu wat silap ,, aku xkesah pon sme tuh..sme manusia pon xde pon yg terlepas dr mbuat kesilapan..tp pe salah nye ko akui jek kesilapan yg ko buat tuh..jgn lah ego sgt !! xkemana pon klu ego ko tuh mgunung tinggi !! kot ye pon klu ego ko tu kumpul tinggi2 mngunung bkn nye leyh tukar dgn jongkong emas !! eyh sedarlahhh~setakat mn jek ko nk ptahankan ego ko tuh !! xley bw kemana ah !! lagi org mnyampah ade ah!! dah la buat salah~dahtuh..xreti eyh bukan xreti dah tapi TAKNAK akui kesalahan sendiri !! hey hey xde manusia yg sempurna okeyh!!sme org pon buat silap !! jadi bila dh buat silap tuh akui je ah !! pastu cube kurangkan kesalahan yg ko asek buat tuh jek !! ney x..dah la bkali2 buat slh!!ego plak tuh!!dah tuh xnk cket pon ngaku kesilapan sndri !! sgt stupid lelaki mcm neyy !! tawu nye etakkn kesalahan engkau  dekat org lain yg xbdosa!!



6) TIDAK BERTANGUNGGJAWAB LANGSUNG


- eyh ko neyy lelaki kan??ko sedar dan tahu tak tanggungjawab ko sebagai lelaki??dah tuh knp ko xde langsung sikap TANGUNGGJAWAB tuhhh ?? eyh sia2 je laahhh ko ade kat atas bumi YANG MAHA ESA neyy klu xtawu tanggungjawab ko sebagai seorang lelaki !! lagi2 klu ko tuh dah jadi ketua keluarga dlm rumah tangga !! klu ko xreti nk TANGGUNGJAWAB kat ats keluarga ko..baik ko pegi bunuh diri je la wahai lelaki !!





Saturday, April 2

2 APRIL nye entrY !

hey hye !!




wassupp beb !! lu ade sehat x ? mkn ckop x ? huhhh mk sure mkn ckp k~ ekot keperluan ! n to my dear fren yg stdy kt jpun to carefull okeyhh ! pastikan mkanan yg ko bebas dr segala2 pencemaran dsebabkn radiasi 



tuh ! 
hohohoho al kisah pd 2nd april 2011 sgt klakar ! kot ye pon nk gimik sbb aprill fooL ~ tlambat sudahh ! tp ini btol2 nye taw ! bkn gimik dari aku ~ alkesah nye begini ~ tgh2 tmn mama kesana sini ak leyh plakk 





terpengsan ! ceitt amat memalukn  diri sndri ! mama ckp muke aku pucat gegie tyme tuh ! hijau bebenor kate 






nye ! ouhh mamama ade ke muke ayu ijo begini ??




syg nye ! termiss xdpt nk captured pitcha sendri ! nk jgk tgk cm ne muke aku yg ijo tuh ! ceiittt ! boley plak






ek nk bfoto gedik tyme pengsan ~ ahahahahah ! ouhh sgt weng ~! aku dikala ini ! tu lahh psl jln2 wktu panas terik ! dgn xmkn nye lagi ! h









aaa hamekk ko ! kang dah terpengsan !! ouhh sgt memalukann !! rase mcm nk nyorok dlm guni beras jek !! eyhh??perlu ke guni beras ?? benda len xley eyh ?? eyhh




oke2 byk lagi kije kt opis lahh skang neyy tu yg ayu lame bebenor xbblog neyhhh !



alkesah nye n almaklumlah M.i.S.S.A.U.D.I.T.O.R



okeyhh laaa choLlow !! daaaa!! mari berblogwaLking sebentar !! sgt rindu tuk bblogwalking !!